تفکرات عمیق (پیرامون مدرک علی کردان)

این چند روز، به هر وب‌سایت و وب‌لاگی که سر زدم یک چیزی درباره‌ی مدرک جعلی دکتر کردان پیدا می‌شد. سایت رجانیوز هم مطلبی دراین‌باره نوشته‌است. خوبی مطلب رجانیوز این است که به سه استادی که مدرک دکتر کردان را امضا کرده‌اند، لینک داده است. یکی از این لینک‌ها مربوط به دکتر ادموند رولز است که خواندن‌اش را به شما توصیه می‌کنم. این لینک نتیجه‌ی یک سری از پژوهش‌های دکتر رولز را توضیح می‌دهد.

پژوهش‌های تیم دکتر رولز نشان می‌دهد که اگر اسم یک خوردنی را عوض کنید، ممکن است احساس ما از بوی آن عوض شود. برای نشان دادن این موضوع، تیم دکتر رولز نمونه‌هایی به آزمایش‌شوندگان دادند که بویی شبیه پنیر داشت. اما روی نمونه‌ها دو برچسب مختلف بود؛ روی بعضی از نمونه‌ها برچسب «پنیر چدار» و روی بعضی دیگر برچسب «بوی بدن» بود. با این که همه‌ی نمونه‌ها یکی بودند، آزمایش‌شوندگان گفتند که نمونه‌های دارای برچسب «پنیر چدار» بوی مطبوع‌تری داشتند.

متأسفانه این مطلبی که رجانیوز به آن لینک داده، توضیح نداده که نمونه‌ها در اصل از پنیر چدار به دست آمده بودند یا از بوی بدن. حدس من این است که این نمونه‌ها از بدن دکتر کردان به‌دست آمده بودند. اگر این حدس حتا با احتمال یک درصد هم درست باشد، دکتر کردان کاملن شایستگی دریافت مدرک دکتری را داشته‌اند. شما هم به‌تر است به‌جای قضاوت‌های شتاب‌زده درباره‌ی ایشان، نقش ایشان را در تحقیقات دکتر ادموند رولز پیدا کنید.

(سایت پسر فهمیده)